Spring til hovedindhold
🇩🇰 Dansk webshop | Gratis fragt ved køb over 299kr

Style dit skandinavaske fine krøllede hår - guide

Style dit skandinavaske fine krøllede hår - guide

Har du tyndt hår med lette bølger eller krøller og fint hår, kan det være svært at finde rundt i hvilke produkter der passer bedst til netop dit hår.  Følg med, for vi vil nemlig dykke ned i nogle stylingteknikker, der kunne være passende netop til dig. 

Forvandl dine lyse fine hår gels og foam

Når man har fint hår, bestående af tyndere hårstrå, er det vigtigt at vælge produkter for at undgå, håret tynger nedad. Mange produkter kan virke tunge og hurtigt gøre håret fedtet, hvilket de fleste ikke finder sig tilpasse med.

Fint, tyndt og skandinavisk hår har massere af potentiale til at få volumen og yde sit bedste, mist ikke modet!

Det er altid anbefalet at bruge en leave-in conditioner efter hårvask, for at kunne detangle håret (frigøre håret for knuder), da krøllet hår ofte har nogle knuder efter hårvask som lige skal reddes ud for at kunne blive stylet så smukt som muligt. En leave-in er også god til at minimere frizz, derfor er vi stærke tilhængere af Leave-in conditioners i alle forme hos GirlsnCurls teamet.

Når man har et fint hår og tynde hårstrå er det vigtigt at man ikke vælger en "tung" leave-in, da dette kan tynge dit hår og evt skabe et fedtet look. Det er vigtigt at gå med lette produkter, som fx denne eller bruge en leave-in conditioner i spray form som den her fra As i am, mulighederne er mange! 

 

Lyse fine hår før der bliver tilføjet gels og foam

Brug alt andet en krøllecreme! Eller?

Nogle anbefaler at man holder sig helt fra Krøllecremer når man har fint hår, da de fleste krøllecremer er tunge og "klistrede" dette er altså IKKE tilfældet. Faktisk er der udviklet "lightweight" krøllecremer, som er kombineret med gel som denne fra Aunt Jackie's. Dette er en perfekt kombination til mange med fint hår, da cremen er let og aktivere dine krøller, samt er gelen med til at skabe hold og defination. Og dette er helt uden at tynge håret ned, hvis du bruger den passende mængde til netop dit hår og længde. Det kan tage flere forsøg at finde den rette mængde, men øvelse gør mester!

Style på foretrukne måde, fx med at scrunche håret opad efter endt påføring, børste-styling med den populære Denman børste, eller blot diffuse til du har fået skabt dit cast, brug derefter en lille mængde Scrunching oil, eller hvis du i forevejen har en yndlings kan du med fordel bruge den til at kramme casten ud, og så er du good to go med lækre krøller.

OBS for meget olie kan gøre dit hår og hovedbund fedtet 

På billederne som er vist ovenfor, er produktet fra Aunt Jackie's som vi har linket til blevet brugt, i kombination med børste-styling

 

Mousse...Foam?

Mousse som også er kaldt Foam kan også været et godt produkt til personer med fint hår, da det er et let produkt, og kan være god til at skabe god volumen med, når du diffuser dit hår med hovedet nedad. Mange elsker denne teknik når man har tyndt hår, da det hurtigt skaber et fluffy og fyldigt look. Mousse har også den fordel at den definere dine krøller og skaber hold omkring dem, minimere frizz og der skal ekstremt meget produkt i håret før dit hår kan sige hej til et fedtet look. Derfor er denne metode også en sikker vinder.

De fleste mousser skaber også et cast når det er tørt, men ofte er det nok bare at kramme dit hår før du får det væk, og derfor behøver du ikke altid en olie til at løsne casten fra moussen/foamen. 

 

Gels

Alle i curly girl verdenen er bekendte med de berømte hair gels. Gel er, eller kan være et produkt med masser af hold og er en god ting at anvende hvis du døjer med meget frizzy hår eller hvis du ønsker at håret skal sidde ekstra godt på plads.

Hos GirlsnCurls vil vi ikke anbefale kun at bruge en gel til tyndt og fint hår, da gel hurtigt kan tynge håret ned, gøre det fedtet og faktisk få det til at syne fladere end hvad det reelt er da gel er et meget stærkt produkt.

Er du helt ny i curly girl verdenen, anbefaler jeg at du læser vores blogindlæg om curly girl-metoden